Tag Endeligt din Hobby Super Seriøst Leave a comment

Det er rigtigt dejligt at have en hobby, fordi det giver os noget produktivt at bruge vores tid på, som er fuldstændigt under vores egen kontrol. Vi arbejder ikke på vores hobby, fordi vi er nødt til det: ingen betaler os for at gøre det, ingen fyrer os hvis vi stopper. Det er noget vi gør, fordi vi har lyst. Bare det faktum i sig selv kan gøre en hobby til en behagelig oplevelse: det er et sted vi kan udleve kontrol over vores eget liv og vores egne handlinger.

Der er dog en sørgelig tendens med, at folk ikke tager deres hobbyer seriøst. Her mener jeg ikke, at man skal holde op med at have det sjovt og være super hård og kedelig omkring ens hobby. Jeg mener blot, at man aldrig skal undskylde for sin hobby, og ikke bør gå på kompromis med den. Det værste jeg ved er, når jeg komplimenterer nogen på noget fra deres hobby, og de så straks bliver forlegne og prøver at underspille deres evner eller interesse. Det er som om mange danskere føler en skam over at være passioneret omkring noget, der ikke er deres profession?

Det er super ærgerligt, fordi en hobby er en fantastisk måde at vokse som menneske på. Når vi fortaber os i aktiviteter vi virkeligt elsker, så vokser kærligheden i os. Vi bliver til gladere mennesker, med større overskud og en større interesse i, at gøre noget godt for verden og vores medmennesker. En hobby er en aktivitet der lader os op: giver os energi til at komme igennem de hårde ting her i livet, og mod på at kaste os ud i ukendte ting og altid gøre vores bedste.

Så tag endeligt din hobby super seriøst. Det skylder du både dig selv, og alle andre. Hvis du lige nu går i skole, og bruger meget af din fritid på at spille håndbold, jamen så overvej da at tage på håndbold efterskole. Forestil dig at kunne dedikere et helt år til din hobby! Jeg kan love dig for, at det ikke alene vil gøre dig langt bedre til at spille håndbold, men også vil tillade dig at vokse på alle mulige andre områder på samme tid. Når vi er engagerede i noget vi elsker, så bliver vi mere åbne og nysgerrige. Det betyder at alle de andre oplevelser og aktiviteter på efterskolen vil blive endnu sjovere og mere lærerige.

Nogle holder sig tilbage, fordi de er bange for at blive trætte af deres hobby, hvis de dedikerer sig for meget til den. Men det er en dårlig undskyldning: hvis du bliver træt af din hobby fordi du tager den seriøst, så er du allerede træt af den på et eller andet plan, men går bare og trækker tiden ud. Det er bedre at finde ud af, at du ikke har fat i den rigtige hobby for dig, end at spilde tiden med at gøre det halvhjertet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *