Skole i Sommerferien er Helt Anderledes end du Forventer Leave a comment

Der er ikke noget bedre, end når sommerferien nærmer sig, og man endelig kan få et afbræk fra skolen og hverdagen. Det er noget alle ser frem til, og de fleste har en eller anden idé om, hvad de gerne vil lave når de endelig har fri. Det er typisk noget med at slappe af foran fjernsynet, tage en tur på stranden, eller måske tage ud at rejse. Mange vil gerne hænge ud med deres venner, eller måske møde nye og spændende mennesker, som de kan lære noget af, og blive gode venner med. Planerne er sjældent særligt faste, fordi det jo handler om at være fri og spontan.

Derfor vil du også få et meget undrende blik fra disse mennesker, når du fortæller dem, at du har tænkt dig at gå i skole i din sommerferie. Det er det modsatte af, hvad folk forbinder med en god sommerferie. Savner du virkeligt de mørke klasselokaler, de kedelige bøger og en lærer der konstant stiller dig svære spørgsmål? Hvem i alverden ville dog bruge sin sommerferie på at få endnu mere skole ind i deres liv.

Men det er selvfølgeligt ikke en almindelig skole, du har tænkt dig at bruge din sommerferie på. Det er derimod en sommerhøjskole. Hvis folk ikke ved hvad en højskole er, eller hvad den kan have at byde på, så vil det nok ikke ændre meget på deres opfattelse. En skole er vel en skole?

Men nej, en sommerhøjskole er noget helt andet. Det er en kombination af alt det, som folk typisk bruger deres sommerferie på, bare gjort hundrede gange bedre. Når man tager på sommerhøjskole, så er det kedelige og mørke klasselokale nemlig udskiftet med en rejse ud i verden. Nogle tager med højskolen til Vietnam eller Myanmar, mens andre tager til Cuba eller Mexico. Man kommer samtidig afsted med en række andre unge mennesker, som deler ens lyst til eventyr og selvudvikling. Med en sommerhøjskole kombinerer man altså et eksotisk eventyr til udlandet, med et stærkt fællesskab og en fokus på at bryde ud af sine egne grænser og lære sig selv bedre at kende.

Hvis du taler med folk, der har gået på efterskole eller højskole, så vil de alle kunne fortælle dig om de ufatteligt stærke venskaber, de har fået derfra. Når man bruger hver dag sammen med de samme mennesker, og løser diverse udfordringer i fællesskab, så knytter man bånd der er ufatteligt stærke. At kunne gøre det samme i løbet af en sommerferie, er helt fantastisk. Man får oplevet naturen og de forskellige kulturer, i det eller de lande man besøger. Man hjælper hinanden igennem tykt og tyndt, og ender ud med venskaber for livet. Det er ikke den traditionelle skolegang: det her, er livets skole. Fokus ligger på at lære om verden, og at lære noget om os selv og hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *