Sådan Øger du Salgsprisen når du Sælger Din Bolig Leave a comment

Der er ikke nogen der kan lide at blive snydt, og specielt ærgerligt er det, når vi snyder os selv. Jo flere penge der er tale om, jo mere ondt gør det at indse, at man har dummet sig. Den største handel de fleste danskere nogensinde kommer til at gøre, i løbet af deres liv, er køb eller salg af deres ejendom. Det betyder altså, at man i forbindelse med salget af sit hjem, bør være ekstra omhyggelig, hvis man ikke vil risikere at snyde sig selv, og stå tilbage med en alt for lav salgspris og en dårlig smag i munden.

Men det er jo de færreste af os, der har særligt meget erfaring med at sælge noget så dyrebart, som en bolig. Derfor søger vi selvfølgeligt råd hos en ejendomsmægler: de er jo professionelle, og må have styr på det. Samtidig er de selvfølgeligt motiverede for at hjælpe dig med at få en god pris, da de typisk aflønnes i forhold til salgsprisen. Det er skam også en rigtig fornuftig tankegang, og vil passe til langt de fleste menneskers behov.

Men hvis du selv står med ansvaret for at sælge din bolig, eller bare selv gerne vil gøre noget for at øge salgsprisen, så kan det også sagtens lade sig gøre. Der er nemlig nogle ganske simple ting du kan gøre, som næsten med sikkerhed vil gøre din bolig mere attraktiv overfor de potentielle købere, og give dig mulighed for at sælge til en bedre pris.

En af de første ting du bør gøre som boligsælger er, at få udfærdiget en tilstandsrapport af den bolig du gerne vil sælge. Det virker måske som en selvfølge, men da der ikke direkte er lovkrav om at man skal have en tilstandsrapport for at sælge et hus, så kan man let komme til at overse det. Man har trods alt rigeligt med ting at skulle håndtere, og mange glemmer derfor at bestille en tilstandsrapport, og får det måske først gjort når en potentiel køber spørger efter den. Den køber risikerer du selvfølgeligt at skræmme væk når du fortæller, at du ikke har én: det bliver typisk tolket som et dårligt tegn hos køber, og det kan man jo godt forstå. Samtidig er det værd at være opmærksom på, at det kan være ganske risikabelt ikke at få udfærdiget en tilstandsrapport før du sælger. Så hæfter du nemlig for det, hvis køberen oplever problemer med boligen senere hen. Får du udfærdiget en tilstandsrapport kan du derimod tegne en ejerskifteforsikring, og så har du hænderne helt fri, idet boligen er blevet solgt. Det er altså rart at vide, at der ikke lige pludseligt dukker en økonomisk katastrofe op ude i fremtiden.

Med tilstandsrapporten i hænderne kan du stolt fremvise den stand din bolig er i. Hvis rapporten viser problemer, så kan du gå ind og løse problemerne, hvilket selvfølgeligt automatisk øger værdien af dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *