Konsekvenserne af Manglende IT Sikkerhed i Din Virksomhed Leave a comment

Du kunne nok aldrig drømme om, at lade døren til din virksomhed stå ulåst, når den sidste medarbejder var taget hjem. Det er ganske intuitivt for os, at den fysiske adgang til vores værdifulde ting skal begrænses med lås og slå. Alle kan se problemet i, hvis en flok kriminelle bare kan vade ind og tømme lageret, pakke de ansattes laptops ned, og eventuelt sætte ild til det sidste. Det ville være altødelæggende for en virksomhed! Penge, hemmeligheder, varer og så videre ville være væk. Det værste ville være, at man kun havde sig selv at bebrejde: døren stod jo piv-åben! Vi ved der er kriminelle mennesker derude, som ikke kender forskel på dit og mit, og som er villige til at gøre sig selv til tyve for at tømme din virksomhed og berige sig selv. Når de findes derude, så er vi selvfølgeligt nødt til at gøre noget for, at de ikke bare kan vade ind og gøre det. Det er nemt at forstå hvordan en lås virker, så det er en selvfølge, at der skal sådan en på døren. Vi kan se hvor effektivt et hegn er til at holde folk væk, og vi kan nemt forestille os, hvordan en vagt kan hjælpe hvis kriminelle møder op. Det hele giver sig selv, så derfor tager vi selvfølgeligt disse forholdsregler for at passe på vores virksomhed og dens værdier.

Problemet kommer, når de kriminelle benytter sig af metoder, som vores intuition ikke helt er udviklet til at kunne forstå. De moderne kriminelle har mestret den digitale verden, og har specialiseret sig i at bryde ind i computersystemer. Vi lever i en tid, hvor der er flere digitale penge i verden end der er fysiske pengesedler og mønter. Vores patenter og hemmeligheder er ikke gemt på et stykke papir i et pengeskab: nej, de ligger på harddisken på en computer. Vores interne og eksterne kommunikation foregår ikke længere med breve eller telefonopkald: nej, det er typisk via email, chat og VoIP. Hvis en kriminel får adgang til dit IT system, så har de adgang til det hele.

Der skal altså digitale låse, hegn og vagter til. En moderne virksomhed er nødt til at benytte sig af sikker email, hvis de vil være helt sikre på, at en hacker ikke pludseligt læser med når man sender en email. Den er nødt til at tage IT sikkerheden seriøst, og få opsat firewalls og antivirus software. Og selvfølgeligt skal der også en vagt til: en kompetent IT afdeling, med folk der forstår sig på IT sikkerhed og ved hvad de skal gøre, hvis de kriminelle møder op digitalt og prøver at få adgang. Vi kan ikke tillade os selv at ignorere dette område af virksomhedens sikkerhed, blot fordi det ikke er ligeså intuitivt som den fysiske lås på døren – konsekvenserne er de samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *