Bilen er Det Bedste Sted at Dagdrømme Leave a comment

Jeg har altid haft en livlig fantasi, og det har nogle gange bragt mig i problemer. I skolen havde jeg for eksempel tendens til at sidde og stirre ud af vinduet, og dagdrømme om alt mellem himmel og jord. Læreren var ofte nødt til at sige mit navn flere gange, før jeg opdagede, at den virkelige verden krævede min opmærksomhed. Jeg fandt det selvfølgeligt frustrerende dengang, fordi det er noget sjovere at tænke på Elvere og feer, end det er at arbejde med ligninger og andet tørt fagligt materiale. Men jeg kan da godt se nu, at det ikke var det rigtige sted at sidde og drømme sig væk. Nogle gange byder livet på ting, som ved første øjekast ikke er særligt spændende. Men det betyder ikke, at vi bare kan løbe fra det, ved at drømme os væk til et andet univers. Hvordan ville mit liv have set ud i dag, hvis mine lærer bare havde ladet mig sidde der, og slet ikke være mentalt til stede i undervisningen? Jeg ville ikke have været i stand til at lægge to tal sammen, og havde aldrig fået den karriere, jeg har i dag.

Det viste sig da også, at langt de fleste ting faktisk bliver spændende, når først man har brugt noget tid på at forstå dem. Jeg endte med at blive vildt passioneret omkring historie, fordi min lærer var god til at bringe mig tilbage til virkeligheden. Og ved du hvad det bedste af det hele er? De ting jeg lærte om i historie-timerne har gjort mit indre univers endnu mere spændende og detaljeret. Jeg dagdrømmer tit om historiske begivenheder, og hvordan jeg selv ville ændre på tingene, hvis jeg var til stede. Det har bragt en helt ny og uendeligt stor dimension ind i min fantasi.

Men ja, jeg dagdrømmer stadig. For det er der slet ikke noget galt i – det skal bare gøres på det rigtige sted og på det rigtige tidspunkt. I mine øjne er det bedste sted at dagdrømme helt klart bilen. Når jeg sætter mig ind bag rattet i min Kia Ceed, så føler jeg, at jeg hopper om bord på en tidsmaskine. Den rigtige kombination af bevægelser på rattet, pedalerne og gear-stangen er hvad der bestemmer hvilket år og hvilket sted jeg drager til i min fantasi.

Nu skal du selvfølgeligt ikke tro, at min Kia og jeg er til fare for nogen i trafikken. Jeg er selvfølgeligt fuldt ud vågen og opmærksom. Jeg digter bare historier omkring de ting jeg ser. Måske forvandles alle bilerne omkring mig til kareter, og at jeg er på vej hen for at besøge kongen. Eller måske forestiller jeg mig, at vi er taget langt ud i fremtiden, og at vi alle sammen flyver. Vejen er blevet til skyer, og min bil har fået vinger. Det hele lyder skørt, men jeg kan love dig for, at det er sjovt! Og ingen behøver at vide, at jeg dagdrømmer hver eneste dag i bilen – det eneste de ved er, at jeg altid møder op på arbejdet med et kæmpe smil på læberne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *